Erkek giyim trendleri mevsimlere ve yıllara göre değişse de bazı temel trendler değişime açık görünmüyor.  Yazın trendi olan t-shirt, gömlek, kot ve pantolonun yanında bir de şort ve eşofman takımına da geçişleri görebiliriz.

Spor giyimin de trendi olan t-shirtler Erkeklerin rahat hareket kabiliyeti ve yazların serinliğine katkı açısından Hakim giyim tarzların vazgeçilmezidir. Spor giyim erkeklerin özgürlüğüne hitap ettiği için hakimiyeti tartışılmaz durumda t-shirtlerin yanında spor ceket ve ayakkabılar beraber şort ve eşofman takımları da gerek spor alanında gerekse günlük giyim ve istirahat zamanların vazgeçilmezi olmuş durumda.

Erkeklerin gardırobunun temel parçaları özellikle gömlekler,  pantolonlar ve t-shirtler süslemektedir. Kışın vazgeçilmez giyim trenlerini eklediğimiz zaman sweatshirtler oversize kesim bu dönemlerde herkesin üstünde görülebileceğimiz erkek giyimdir tarzıdır.

Denim pantolon giyim tarzı her erkeğin her zaman dolabında olması gereken bir gereksinimdir. Gömlek ve ceketle beraber kullanımı erkeklerin tarzını çok güzel bir şekilde yansıtmaktadır ve bundan dolayı sıkça tercih edilmektedir..

 Erkek giyimin trendi sayılan sweatshirt modelleri genelde bisiklet yaka en çok tercih edilen tarzdır. Bu modeller hem kışın soğuktan hem de tarzını yansıtmak açısından ceketlerin altında modasını korumaya devam etmektedir.

Bu tarz sweatshirt modası mont ve kabanla beraber kullanılması da erkeklerin giyim tarzını çok iyi bir şekilde yansıtmaktadır.

Kışın vazgeçilmezi ve kurtarıcısı olan mont ve kabanlar hakim renkler olan siyah ve lacivert dışında farklı olarak değişen renk tarzları olan gri, bordo, su yeşili, bej, turuncu tarzıyla erkek giyimde sezonun tamamlayıcısı olmaktadır.

Mont tarzlarında genelde şişme montlar yeni moda olmaya devam etse de buna parka modelleri ekleyerek efsaneyi korumuş oluruz..

Hoodie Sweatshirt modellerin spor görünümü her tarza ve görünüme ayak uydurmakla beraber, önü cepli şekilde tercih opsiyonlu olması ve kalın kumaştan yapılması kışın rahatlığı ve çalışma şartlarına uygunluk açısından vazgeçilmezdir.





Renk ve Baskı modelleri

Erkeklerin giyim tarzını belirleyen hakim renkler olan siyah ve lacivertin yanında bej ve beyaza doğru giden renkler de moda olmaya devam etmektedir. Renk değişikliğinde ki moda özellikle t-shirt baskılarıyla birleşince erkeklerin trendi yakalamasına katkı sağlamaktadır. Baskı modellerinin küçülmesi ve imza şeklindeki yazı boyutuna dönüşmesi son dönemlerde ki yeni moda olması erkeklerin ağırbaşlılığına uyum sağlamaktadır.

Erkek giyim ve kadın giyimde de trendi ve modayı yakalamak aslında kendine yakışanı kendi rahatına ve zevkine uygun olanı tercih etmektir. Erkekler için giyim demek kendine yakışanı giymektir demek özet olarak anlatmaya yeterlidir.