Kadın giyiminin trendi her ne kadar kişisel olsa da moda endüstrisindeki gelişmenin yanında mevsimlere, bölgeye ve kültüre, sıcak ve soğuk iklim etkisi daha çok belirgin hale getirmektedir.

Giyim trendin de Moda başı çekse de; Her kadın kendi tarzını yansıtırken modayı ilham veren bir aracı gibi kullanıp kendi zevkine göre uyarlayıp sunmalıdır.

Kadın giyimde trend zamana bağlı olarak da büyük bir değişim ve dönüşüm geçirmektedir. Günlük giyim den ve özel günlere ait olan giyim kombinler in yanında ilkbahar ve yaz koleksiyonları Kadın modasını ve trendini büyük ölçüde etki etmektedir..

Yazın son günleri Sonbaharın serin esintileri Kışın soğuk havası kapıya dayandığında Kadın giyim moda dünyası da mevsime ayak uydurarak Sonbahar kış modasıyla giyimin trendini oluşturuyor..

KADIN GİYİM TRENDİ NEYE GÖRE BELİRLENİYOR.

n             Renk desenleri ile bloklama; Canlı renklerin cesur bir şekilde kullanılması, özgüven dolu göz alıcı enerjik bir görünüm sunmaktadır. İlkbahar ve yaz aylarında değişen mevsimle beraber mavi yeşil mor ve turuncu renkler kadın giyim modasına canlı ve göz alıcı bir parlaklık sunmaktadır.

n            Tesettür Giyim trendi; Son yıllarda tesettür giyim endüstrisi modernleşmenin etkisiyle farklı tarzlara ve kesimlere doğru gelişim göstermiştir. Klasik sade renklerin yanında canlı renkler ve geometrik desenler ön plana çıkmaktadır. Geniş ve renkli eşarp seçenekleriyle, rahat ve pratik tarz pantolon ve tuniklerle beraber rahat kesim tercih edilerek hem şıklık ve popülerlik katmaktadır.

  • n            Hafif yumuşak ve doğal kumaşlar; Son zamanlarda doğallık popüler hale geldi ve bu kadın giyiminde de doğal olan keten ve pamuk kumaşların tercih edilmesinde kendini göstermiş oldu. Bu kumaşların doğallığının yanında hafif olması rahat nefes alabilir olması tercihin bu yöne kaymasında başka bir etkendir.

n            Pantolon        Etek ve Büyük beden ;Rahatlığın sembolü olan etek yüksek bel kesimli pantolonlar tekrar popüler hale gelmektedir. Büyük beden ve salaş giyim tarzı genç kadınların arasında halen popülerliğini korumaktadır.

n            Çiçek desenli ve şekilli baskılar; Çiçek desenli baskılar popülerliğini korurken bunun yanında diğer desen ve şekillerin eklenmesiyle ayrı tarz katmaktadır.

n            Kısa üstler ve gömlek giyim; Yazla beraber tercih edilen kısa üstler dinamik bir rahatlık sunmaktadır. Günlük giyim ve iş ortamında tercih edilen gömlek giyim rahat ve şıklık sunmaktadır.

n          Şort ve Spor Giyim; Sokak modasının olmazsa olmazı olan sport giyim tarzının yanında şort giyimi, rahatlığın ve dinamik hareket kabiliyetinin ortaya çıkmasın da büyük bir trend olarak görülmekte ve çok tercih edilmekte.



 


Bunların yanında davet ve resmi günlerin olmazı olan incili boncuklu uzun elbiseler hala itibarını korumakta olup, 80 90’ların modası olan Retro tarzı vintage kesimlere yöneliş de halen devam etmektedir.

Kadınların giyim trendini tamamlayıcı unsuru olan Renkli çantalar ve rahatlığın sembolü platform sandalet kombinleri Kadın mutluluğunu tanımlayan eksiklik hissini ortadan kaldıran olmazsa olmaz aksesuarlardandır.

    Kadın Giyimin trendini zarifliğini ve şıklığını belirleyen bu unsurların kadınların rahatlığı dinamik ve özgüveni sahibi olması açısından Büyük önem arz etmektedir. Bu sezonun modasını takip ederek kendi trendinizi oluşturup moda dünyasında kendinizden bir şeyler katarak  tarzınızı en iyi şekilde ifade edebilirsiniz...