Kadınların kozmetik Sektörünü canlı halde tutması ilgisinin yoğun olması çoğu zaman lehine olmayabiliyor. Çünkü her sektörde olduğu gibi bu sektörde de kötü niyetli tacirlere ve başkalarına zarar vermek sonuç olsa bile para avcılarına rastlamak mümkündür..

Her ne kadar hammaddelerinin doğal ürün olduklarına dair açıklamalar olsa da bunun doğal olduğuna inanmak güçtür, Çünkü formülasyon aşamasında doğal olmayan bileşenlerin eklenmesi ve işlenme sırasında bazı kimyasalların eklenmesi kozmetik ürün seçerken daha dikkatli davranmayı gerektirmektedir..

Bu tarz kötü ruhlu insanların bu sektörde olması sadece sektöre değil insanlara da zarar vermektedirler. Bu zararlar özellikle orijinal olmayan ürünlerin kullanılması sonucu bazı yan etkilere  maruz kalabilirler.. Bu yan etkiler neler olduğunu şöyle açıklayabiliriz; Cilte yanmalar sızlanmalar hassas ciltler için akne oluşması derinin renk değişmesi olabilecek zararlı etkilerdir.






ORİJİNAL KOZMETİK ÜRÜNLERİ SEÇMEK İÇİN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ

Doğal olan kozmetik ürünleri doğal olmayan dan ayırt edebilmek gerçekten zor bir hale gelmiş durumda. Bunu ayırt edebilmek için bazı önemli kurallara dikkat etmeden önce kozmetik ürünlerin oluşumunu doğallığı bitkisel yağlardan meyve özlerinden doğal minerallerden hurma yağı ve emsallerinden oluşan hammaddelerinin bir araya gelmesinden oluştuğunu bilmemiz gerekir.

Başka Nelere dikkat etmek gerekir:

Cosmos gibi sertifikaya sahip olup olmadığını kontrol ediniz. Bu tarz sertifikalı etiketin olması organik ürün aldığınızdan emin olmanız açısından önemlidir. Bu logoların olması kozmetik ürünün bir takım kontrollerden geçtiğini bilmemizi sağlamış olur.

İçerik incelemesi yapın:

Doğal olan kozmetik içeriği genelde esansiyel yağlardan bitkisel ve meyve özünden hurma yağından  meydana gelmektedir. Her ne kadar demir oksit çinko ve boyalar ve izin verilen petro kimyasallar olsa da bu bileşenlerin doğal kaynaklardan olması oldukça önemlidir.

Marka geçmişi önemli;

Markalar özellikle güvenirlik açısından ürünlerinin doğallığını öne çıkarırlar. Bu da ürünlerinin içeriğinin ve paket aşamasının şeffaf ve açıklayıcı olmasını sağlamaktadır. Sahte markaların taklidi de bu yönde olduğu için çok dikkatli olmak gerekir.

Sertifikalı ve Organik doğal olan kozmetik ürünlerde polikuaterniyon ve glikol distearat  romen klorür, amonyum klorür ve sülfat gibi maddelerin kullanılmasına izin verilmez.

Sertifikalı ürünlerde bazı doğal ile aynı olsa da sentetik maddelerden oluştuğu için retinol ve niasinamid gibi vitaminlere de izin verilmez.

KADINLARIN KOZMETİK ÜRÜNLERİNE İLGİSİ NEDENDİR?

Kozmetik ürünleri kadınlar için kendini ifade etme biçimlerinden biri olarak benimsenmektedir.

Toplumumuzda Kadınlar bir çiçektir. Fiziksel görünümlerinin etkisini toplumda daha iyi yansıtmak ve Kendilerine özgüven veren, güzelliğine başka bir boyut katan, kendi tarzını ve zevkini karşı tarafa kişisel ifade aracı olarak gören, kadınlar bu kozmetik sektörüne olan ilgiyi toplumsal kültür haline getirmiştir.

Aynı zamanda bir çok kadın için kozmetik ürünleri dış görünüşü değiştirmekle kalmaz. İçinde birikmiş olan dışa vurulması gereken bütün dert tasa ve stresi makyaj yaparak rahatlama ve kendine zaman ayırmak açısından bir ritüel olarak kullanır.